ADOPTION

Adoptionskostnad ännu inte fastställd ca 1500-3000:-

 

PENSIONAT/INACKORDERING

Har du två eller fler hundar? 50% på hund nummer 2.
 Tillkommer dubbeltaxa endast vid aftnar, tex. julafton.

 

ÖVRIGA TJÄNSTER

GÅR DU I TANKARNA ATT TA HAND OM EN OMPLACERINGSHUND?

En omplaceringshund är en hund som behöver ett nytt hem och som inte kommer ifrån uppfödaren som valp, det kan vara en hund som varit utsatt för våld, vanvård eller helt enkelt en kär familjemedlem som behöver hitta ett nytt hem. För denna hunden som ska hitta ett nytt hem kan man jämföra med att flytta till ett nytt land, det är mycket som hunden ska acklimatisera sig till: nytt hem, ny miljö, nya människor och nya rutiner och det kan ta upp till ett år för en hund att komma helt in i ett nytt hem beroende på vad hunden har med sig i sitt bagage.

Om du har flera hundar så tänk på att ge hunden egen tid så att ni lär känna varandra. Det är jätteviktigt att respektera att hundens beteenden ibland kan vara bristande på grund av tidigare erfarenheter och bristande tillit.
En hund kan uppvisa rädsla, oro och även aggressivitet i en ny miljö som den aldrig gjort innan och för att underlätta för hunden så finns det många viktiga faktorer som spelar in. Att låta hunden bekanta sig med det nya hemmet i lugn och ro, inte bjuda hem några vänner eller familj utan låta hunden känna trygghet till hemmet först av allt, promenaderna kan man anpassa så att de till en början blir lugna och igenkännande. Att göra sånt som hunden tycker om som aktivering gör att man stärker banden och det är alltid att rekommendera före träning av problem eller liknande. Att ha regler gör hunden gott, men bestraffa aldrig ett oönskat beteende!

Förändringarna i en omplacerad hunds liv kan leda till osäkerhet som kan visa sig på olika sätt. Separationsångest är inte helt ovanligt och grundar sig i att en hund som blivit utslängd ur en tidigare flock inte vet om den nu kommer bli lämnad ännu en gång. Träna hunden som den vore valp och lämna den bara korta stunder även om den blivit lämnad ensam tidigare. Ge den gärna något hårt att tugga på och en begränsad yta.
Låt också hunden vara med mycket i familjen men respektera samtidigt om den vill vara i fred. Kanske visar den det genom att morra vilket du i så fall inte ska bestraffa.
– Morrandet är en varningssignal som hunden använder istället för att bita direkt utan varning.

Stress är naturligt men inte ett normalt tillstånd så tid för återhämtning är mycket viktigt. När en hund omplaceras går den ofta på helspänn hela tiden för att försöka förstå sin nya situation och då kan stressen vara skadlig. En hund som är stressad kan visa det genom att ständigt vara uppe i varv, sluta ta godis, hässja och vara svår att få kontakt med. Men den kan tvärtom också visa det genom att bli apatisk och deprimerad vilket kan förväxlas med lugn men skillnaden syns ofta i ögonen. Att låta hunden vara i fred och ge den tid för återhämtning är jätteviktigt för att dämpa stressen. Det går också att träna en hund att vara passiv genom att belöna lugnet.

Har du någon hundkunnig i din närhet så bolla idéer och tankar och vänd dig till fd. Ägaren för frågor som uppstår eller ev. djurhem.

Glöm inte att det finns få känslor som är så underbara som att rädda livet på ett djur och erbjuda trygghet och kärlek igen. Det kommer oftast någonting som man kallar för motgång men att ta sig tillsammans med sin hund igenom motgångarna gör er starkare!